Τα Δεκανίκια ή πώς ξέμαθα να περπατώ

0

Μια βουβή κωμωδία με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής

Θέατρο OLVIO
Ιερά Οδός 67 & Φαλαισίας 7 | Βοτανικός, 118 55

 Παράσταση για 4 τελευταίες παραστάσεις έως 31.1

Σάββατο και Κυριακή στις 21.30 | Διάρκεια: 75 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Tιμές εισιτηρίων: Κανονικό: 12 ευρώ, Φοιτητικό: 8 ευρώ, Ανέργων και ατέλειες: 5 ευρώ

Ύστερα από τις sold out παραστάσεις την άνοιξη στο Baumstrasse του Βοτανικού και κερδίζοντας από στόμα σε στόμα όλο και περισσότερο κοινό, η ομάδα Art Vouveau παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά, την θεατρική παράσταση «ΤΑ ΔΕΚΑΝΙΚΙΑ ή πώς ξέμαθα να περπατώ», βασισμένη στο ομώνυμο ινδικό λαϊκό παραμύθι.

 Σε μια μακρινή πολιτεία η ζωή κυλά ήρεμη μέχρι την ημέρα που ανακοινώνεται μια εξωφρενική βασιλική διαταγή: «Όλοι υποχρεωτικά θα περπατούν με δεκανίκια!» Και έτσι γίνεται. Ο καιρός περνάει και πλέον στην πολιτεία αυτή κάθε βήμα συνοδεύεται από τον μεταλλικό ήχο που κάνει το δεκανίκι, καθώς στηρίζει τα αδύναμα πόδια των υπάκουων ανθρώπων. Μια μέρα, όμως, ο βασιλιάς πεθαίνει και μια απρόσμενη επίσκεψη δίνει στους πολίτες μία και μοναδική ευκαιρία να θυμηθούν όσα με τη βία έχουν ξεχάσει.ΤΑ ΔΕΚΑΝΙΚΙΑ ή πώς ξέμαθα να περπατώΗ Ομάδα Art Vouveau εργάζεται με άξονα τις τεχνικές αφήγησης του αμερικάνικου βωβού κινηματογράφου καθώς και της slapstick κωμωδίας. Έξι ηθοποιοί κι ένας μουσικός αφηγούνται επί σκηνής το παραμύθι χωρίς τη χρήση λόγου.

Διασκευή: Ομάδα Art Vouveau
Σκηνοθεσία: Δανάη Τίκου
Σκηνικά – Κοστούμια: Ελένη Βαρδαβά
Επιμέλεια κίνησης: Camilo Bentancor
Μουσική σύνθεση – Πιάνο: Γιάννης Σελέκος
Φωτισμοί: Περικλής Μαθιέλλης
Φωτογραφίες: Ορφέας Εμιρζάς
Video: Παναγιώτης Ίσαρης

Παίζουν οι ηθοποιοί: Τάσος Δημητρόπουλος, Αφροδίτη Κλεοβούλου, Θανάσης Μεγαλόπουλος, Χρήστος Παληογιάννης, Φοίβος Συμεωνίδης, Μαρία Ψαρολόγου

Κοινοποίηση

Γραψτε ενα σχολιο