«Δεν ήρθαμε εδώ να αγιάσουμε» – Aποκλειστική συνέντευξη του stand – up comedian Δημήτρη Χροστοφορίδη στο Lifebeat.gr.

0

Οδοστρωτήρας! Έτσι θα χαρακτηρίζαμε τον Δημήτρη Χριστοφορίδη που με το πηγαίο χιούμορ του σαρώνει τα πάντα. Στην παράσταση του «Στα βούτυρα»  κατάφερε να κάνει το κοινό να γελάει ασταμάτητα. Ιστορίες από την ζωή του δοσμένες με απίστετο χιουμορ, φαντασία και θεατρικότητα. Τσαλακώνεται, αυτοσαρκάζεται, φιλοσοφεί, κάνει γκάλοπ με το κοινό και δημιουργεί εφάνταστες εικόνες.  Ένα σαββατόβραδο που πραγματικά θα το ευχαριστηθείτε και θα γελάσετε με την καρδιά σας. Πάρτε μια ιδέα από την συνέντευξη που μας παραχώρησε.

Ποιες ήταν οι σπουδές σας στο θέατρο και πως προέκυψε το stand up;

Δεν έχω κάνει σπουδές πάνω στο θέατρο. Σπούδασα σκηνοθεσία κινηματογράφου στην Σταυράκου και μάλιστα δεν την έχω καν τελειώσει. Πρέπει να παραδώσω πτυχιακή και δεν ξέρετε πόσο βαριέμαι.

Το stand up δεν προέκυψε, απλώς το κυνήγησα. Σπάνια προκύπτουν πράγματα αν δεν είσαι πλούσιος ή γυναίκα. Όταν κατέβηκα από την Θεσσαλονίκη το 2007 έκανα μια προσπάθεια στις νύχτες κωμωδίας της Λουκίας Ρικάκη. Πήγα καλά και με κρατήσανε. Τίποτα σπουδαίο.

Από που αντλείτε την θεματολογία σας;

Από την αποτυχία κυρίως. Η επιτυχία είναι κάτι που σε ξεκουράζει. Καλό είναι να υπάρχει, σαφέστατα, αλλά προς το τέλος. Η κινητήριος δύναμη της δημιουργίας είναι μια βαθιά δυσλειτουργία. Αυτή έρχεται κυρίως με την κάθε λογής αποτυχία. Είτε προσωπική, είτε επαγγελματική, είτε κοινωνική. Είναι άγρια και δύσκολη αλλά μόνο έτσι γίνεται δουλειά. Μετά βέβαια καλό είναι να έρθει η επιτυχία γιατί αλλιώς τζάμπα ο πόνος. ‘Ασε που δεν ήρθαμε εδώ να αγιάσουμε.

Κατα πόσο χρησιμοποιείτε προσωπικά βιώματα στις ιστορίες σας;

Πολύ. Με βολεύει κυρίως. Προσπαθώ να μην μιλάω για πράγματα που δεν ξέρω και ο τρόπος που έχω για να γνωρίσω τον κόσμο γύρω μου είναι κατά βάση το συναίσθημα και σπανιότερα η λογική. Οπότε ότι λέω, έχω μέσα πολύ τον εαυτό μου.

"Στα Βούτυρα" του Δημήτρη Χριστοφορίδη Θέατρο 104
Πώς νιώθετε που βρίσκεστε σε μια καθημερινή εκπομπή και κατα πόσο είναι πιεστικό οτι «πρέπει» να πείτε αστεία μεσα στον λίγο χρόνο που σας δίνεται;

Είναι λίγο αγχωτικό αλλά το προτιμώ από το να βάφω κάγκελα ή να είμαι δημόσιος υπάλληλος σε κάποια ΔΕΚΟ.

Τι διαφορετικό έχει η παράσταση «στα βούτυρα» απο τις προηγούμενες που παρουσιάσατε και πως εμπνευστήκατε τον τίτλο της;

Έχει πολλές διαφορές, στην πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική από την προηγούμενη παράσταση μου. Η προηγούμενη παράσταση που έκανα ήτανε ένα ποίημα που είχα πει στο Δημοτικό για περίπου 40 δευτερόλεπτα ενώ η τωρινή είναι σχεδόν 70 λεπτά. Αυτά τα 70 λεπτά μου πήρε 25 χρόνια να τα κάνω. Είδατε τι δύσκολο είναι το stand up?
O τίτλος είναι μια έκφραση που λέμε συχνά στην Μακεδονία και σημαίνει ότι περνάω καλά. «στα βούτυρα».

Τι συμβουλεύεις τα νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με το stand up;

Όχι πολλά τηγανητά, συστηματική άσκηση και κάτω την μπάλα.

Στα Βούτυρα
Παίζουν: Δημήτρης Χριστοφορίδης και opening acts
Που: Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Γκάζι (μετρό Κεραμεικός)
Πότε: Κάθε Σάββατο από 27/02 – 23/04
Από πότε: 27/02/2016
Διάρκεια: 75 λεπτά
Ώρα Έναρξης: 21:30
Γενική Είσοδος: 8 ευρώ
Πληροφορίες-Κρατήσεις:
210-3455020 και www.104.gr

Κοινοποίηση

Γραψτε ενα σχολιο