Έλαια για διαλογισμό και ισορροπία

0

Ένας από τους πιο αγαπημένους και διαδεδομένος τρόπος χρήσης των αιθερίων ελαίων είναι η καύση στη συσκευή διάχυσης και ο αρωματισμός του χώρου που ζούμε και εργαζόμαστε.
Πολλοί άνθρωποι έχουν εντάξει στην καθημερινότητα τους δραστηριότητες όπως η γιόγκα και οι τεχνικές χαλάρωσης και διαλογισμού.
Υπάρχουν πολλά έλαια που μπορούν να μας συνοδεύσουν, καθαρίζοντας την ατμόσφαιρα και δίνοντας ώθηση στην διαδικασία της χαλάρωσης και της επίτευξης μεγαλύτερης συγκέντρωσης και απουσίας σκέψεων.
Πολλά από αυτά τα αιθέρια έλαια προκύπτουν από τα βότανα και τα δέντρα, τα οποία παραδοσιακά στο παρελθόν χρησιμοποιούσαν οι πρόγονοι μας ως θυμιατά και εξαγνιστικά του χώρου και της ενέργειας.
Θα αναφέρουμε κάποια από τα πιο γνωστά, αλλά στην κάθε ξεχωριστή ιδιοσυγκρασία και στο επίπεδο που βρίσκεται ο καθένας από εμάς, θα επιλέξουμε τι μας ταιριάζει κάθε φορά. Η ψυχή μας οδηγεί σε αυτή τη επιλογή και τι χρειαζόμαστε κάθε φορά.
Έλαια για διαλογισμό και ισορροπία

 • Έλαιο Αγγελική: Angelica archangelica

Μας φέρνει σε επαφή με τον φύλακα Άγγελο μας

 • Άγριο Κυπαρίσσι – Άρκευθος /Juniper essential oil:είναι ένα έλαιο με δυνατές δονήσεις καθαρίζει το σώμα και το νου από περιττές σκέψεις. Πολύ καλό για να καθαρίσουμε τον χώρο πριν από τον διαλογισμό ή την θεραπεία. Επίσης, μας προστατεύει όταν νιώθουμε ευάλωτοι σε πολυπληθές περιβάλλον. Παρόμοια δράση μπορεί να έχει και το έλαιο του πεύκου(Pinus Sylvestris)
 • Vetiver : Το έλαιο του βετιβερ είναι ταυτισμένο με την έννοια της γείωσης και της επαφής με τις σταθερές δυνάμεις. Είναι εξισορροπητικό έλαιο και συντονίζει σε περίπτωση ομαδικών διαλογισμών ή/και εναρμονίζει τα τσάκρας.
 • Δενδρολίβανο: το έλαιο δενδρολίβανο είναι πιο διεγερτικό έλαιο αλλά αν χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με κάποιο άλλο από τα έλαια, μπορεί να δημιουργηθεί μαι ισορροπία επιφέροντας διαύγεια νοητική και συναισθηματική αλλά με ισορροπία. Καθαρίζει τον χώρο από αρνητικούς κραδασμούς ιδιαίτερα αν είναι χώροι που χρησιμοποιούμε και γι άλλες χρήσεις. Δεν το χρησιμοποιούμε σε βραδινό διαλογισμό και προσοχή: δεν το εφαρμόζουμε σε άτομα με ιστορικό υπέρτασης και επιληψίας. Έχουμε τόσες άλλες επιλογές.
  Έλαια για διαλογισμό και ισορροπία
 • Ελεμί Elemi, Canarium luzonicum: το έλαιο αυτό δεν είναι τόσο γνωστό. Προέρχεται από ένα δέντρο που φύεται στην Ινδία και το έλαιο προκύπτει από τη ρητίνη όπως και το λιβάνι με το οποίο γειτνιάζει θεραπευτικά. Το λιβάνι βέβαια βαθαίνει την αναπνοή αλλά το έλεμι συντείνει στην γείωση και βοηθάει στον οραματισμό.
 • Ελίχρυσος: πρόκειται για ένα υπέροχο έλαιο το οποίο ενεργοποιεί τη διαισθητική μας φύση. Θα το χαρακτήριζα το έλαιο της ομαλής κίνησης της ενέργειας και ένα πιο
  «θηλυκό» έλαιο..
  Έλαια για διαλογισμό και ισορροπία
 • Λεβάντα: είναι ένα ηρεμιστικό έλαιο και χαλαρωτικό το οποίο θα αναδειχθεί στον διαλογισμό καλύτερα αν συνδυαστεί με δενδρολίβανο που είναι πιο διεγερτικό
 • Λιβάνι: βοηθάει να γίνει πιο αργή και πιο βαθιά η αναπνοή μας. Μας οδηγεί σε διαλογιστική κατάσταση είναι από τα πιο κλασικά έλαια που χρησιμοποιούμε στον διαλογισμό
 • Κέδρος: ένα ακόμη έλαιο με συμβολικό και κλασικό χαρακτήρα στον διαλογισμό. Στο Θιβέτ και το Νεπάλ τον καίνε μαζί με άρκευθο.
 • Ροδόξυλο: δημιουργεί αίσθημα ηρεμίας και πληρότητας και συνδέεται με το τσάκρα της κορυφής αν και εφόσον είμαστε πιο ανοιχτοί σε αυτή την κατάσταση
 • Σανταλόξυλο: γειώνει με ισορροπία και είναι ένα χαλαρωτικό έλαιο
 • Τριαντάφυλλο: κλείνουμε με το πιο όμορφο λουλούδι που ανοίγει την καρδιά.. ωθεί την διαδικασία της προσφοράς και αποδοχής της αγάπης και της δημιουργικότητας κάθε μορφής.            

Έλαια για διαλογισμό και ισορροπία 

Χριστίνα Σαμπατάκου
Αρωματοθεραπεύτρια
Κιν. 6984 283931
Essentialchristine.blogspot.gr
Christina.samp@hotmail.com                                    

Κοινοποίηση

Γραψτε ενα σχολιο