Elvis Presley – Η Ζωή και ο Θάνατος του Μουσικοθεατρικό αφιέρωμα από τον Νίκο Γκαραβέλα, special guest ο Χρήστος Δάντης

0

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015, στις 19:00 και στις 21:00

Ο Νίκος Γκαραβέλας είναι ένας από τους πλέον αναγνωρίσιμους και πολύ αγαπημένους ραδιοφωνικούς παραγωγούς της Ελλάδας, ένας από τους μεγαλύτερους γνώστες της country music, της λαϊκής μουσικής που γεννήθηκε στις αγροτικές περιοχές των νότιων Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, στη δεκαετία του ’20.

Το ταξίδι του Νίκου Γκαραβέλα ξεκίνησε από τον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84 και το Κανάλι 1 του Πειραιά για να φτάσει στο Nάσβιλ του Τενεσί, και τον θρυλικό ραδιοφωνικό σταθμό Legend. Επιστρέφοντας από την Αμερική συνεργάστηκε με τον Galaxy fm, ενώ για πολλά χρόνια η φωνή του ήταν το σήμα κατατεθέν του Love Radio.
Elvis PresleyTo 2004 βραβεύτηκε ως ο καλύτερος ραδιοφωνικός παραγωγός στον κόσμο από το CMA NASHVILLE TN. Για έναν άνθρωπο «ανήσυχο» αυτό δεν ήταν αρκετό. Τον εαυτό του άρχισε να ανακαλύπτει ξανά, ζώντας ανάμεσα στους Ινδιάνους. Μένοντας μαζί τους ,ο Νίκος Γκαραβέλας, μυείται στα μυστήρια και την κοσμοθεωρία τους, ερχόμενος πια σε επαφή με το καλά κρυμμένο πνεύμα της αρχέγονης Αμερικής. Έκτοτε, ο αγώνας του για τη διάδοση του Ινδιάνικου πολιτισμού και την προάσπιση των δικαιωμάτων των ιθαγενών Αμερικάνων έγινε συστηματικός.

Γι’ αυτό ακριβώς το έργο του, τιμήθηκε από τον εκπρόσωπο της φυλής των Απάτσι, MOCTEZUMA, με τη διάκριση «Φτερό Αετού» και «Θώρακας Πολεμιστή», ενώ η φυλή των Sioux τον έχει τιμήσει με την απόδοση του ονόματος «ΟΝΟΚΙΟ», Άνεμος. Η ένδοξη φυλή των Kiowa κι ο αρχηγός τους Dan Dawonayan του απέδωσαν το όνομα «whispering wind», θεωρώντας τον ενεργό μέλος στην προάσπιση των δικαιωμάτων των Ινδιάνων.

Τον Φεβρουάριο του 2009 σε ειδική εκδήλωση του απονεμήθηκε Ιπποτική Τιμή από την Μεγάλη Βρετανία για την προσφορά του στο Ευρωπαϊκό ραδιόφωνο, ενώ και η UNESCO τον τίμησε με βραβείο για την προσφορά του στην τέχνη και τον πολιτισμό.
Εν έτει 2014, στην Ελλάδα της κρίσης, ο Νίκος Γκαραβέλας πραγματοποίησε το μεγαλύτερο όνειρό του. Άνοιξε τον δικό του ραδιοφωνικό σταθμό στο διαδίκτυο, αλλά και στα fm. To G Radio ή Garavelas Radio.
Ανέκαθεν λάτρευε τον Elvis Presley, «αδυναμία» που παραμένει αναλλοίωτη στο χρόνο. Tόσο για τη μουσική του, την καλλιτεχνική του υπόσταση, όσο και για την προσωπική του ζωή, που κάθε άλλο παρά «εύκολη» μπορεί κανείς να τη χαρακτηρίσει. Με οδηγό το θαυμασμό που έτρεφε και τρέφει για τον star αυτόν, star με όλη τη σημασία της λέξης, ο Νίκος εμπνεύστηκε και παρουσιάζει τη Ζωή και τον Θάνατο του Elvis, σε ένα ιδιαίτερο μουσικοθεατρικό αφιέρωμα.
Θα καταφέρει να σε μεταφέρει στην εποχή εκείνη; Να μοιραστεί μαζί σου τα συναισθήματα του Elvis; Θα χαμογελάσεις, θα δακρύσεις, θα αισθανθείς κυριολεκτικά τη μουσική του;
Ο Χρήστος Δάντης αναλαμβάνει το δύσκολο έργο να ερμηνεύσει τραγούδια του Εlvis Presley, ολοκληρώνοντας έτσι το μεγάλο αφιέρωμα.

L.A. (Life n’ Art) Theater
Κωνσταντινουπόλεως 82, Μετρό Κεραμεικός
www.lifeandart.gr

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015
Παραστάσεις: Απογευμ. στις 19:00 και Βραδ. στις 21:00
Πληροφορίες – Κρατήσεις: 693 200 6273

Κοινοποίηση

Γραψτε ενα σχολιο