ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΕΥΓΕΝΙΟΥ ΓΙΑΡΕΝΗ

0

Κυκλοφόρησε απ’ τις εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ το νέο βιβλίο του συγγραφέα Ευγένιου Γιαρένη, διδάκτορα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, με τίτλο “ΚΑΤΑΝΟΩΝΤΑΣ ΤΟ ΤΑΟ ΤΕ ΤΣΙΝΓΚ ΤΟΥ ΛΑΟ ΤΣΕ”.

Το ΤΑΟ ΤΕ ΤΣΙΝΓΚ (“Το Κλασικό Βιβλίο του Δρόμου της Αρετής”), αναφέρεται στο ΤΑΟ, την Υπέρτατη Ενέργεια που συνέχει και συντονίζει το Σύμπαν, η οποία αποτελεί και τον Δρόμο για την εσωτερική ανάπτυξη και ευτυχία του ανθρώπου. Το κλασικό αυτό έργο της κινέζικης φιλοσοφίας, αποτελεί το πιο πολυμεταφρασμένο και πολυδιαβασμένο έργο μετά την Χριστιανική Βίβλο και την Ινδουιστική Μπάγκαβαντ Γκιτά. Μέσα από τα 81 ποιητικά και πολλές φορές αινιγματικά κείμενα που το αποτελούν, προσφέρει στον προσεκτικό και δεκτικό αναγνώστη ένα πρακτικό “μοντέλο” για μία φυσική, αρμονική, ισορροπημένη και τελικά ευδαιμονική ζωή.

Ο Λάο Τσέ, ο μυθικός «Σοφός Γέροντας» του 6ου αιώνα π.Χ. κληροδότησε στην Κίνα και σε όλη την ανθρωπότητα αυτήν την βαθυστόχαστη συλλογή στοχασμών την οποία μας “συστήνει” ξανά ο Ευγένιος Γιαρένης μέσα από την προσωπική του “οπτική” πάνω στο κλασικό αυτό κείμενο, η οποία βασίστηκε κυρίως στο προσωπικό του βίωμα, δηλαδή στην εσωτερική αυτή αίσθηση που προσφέρουν κάποιοι τρόποι καλλιέργειας του εαυτού μέσω ενεργειακών ασκήσεων και διαλογισμού, και όχι στην διανοητική απλώς μελέτη του κειμένου.

Ο ίδιος ο «Σοφός Γέροντας» μας “προειδοποιεί”:

«Αυτά που λέω, είναι τόσο απλά που όλοι μπορούν να τα εφαρμόσουν. Κι όμως, κανείς δεν τα κατανοεί και κανείς δεν τα εφαρμόζει! Κι αυτό γιατί οι άνθρωποι δεν κατανοούν πώς τα λόγια μου έχουν παλιούς προγόνους και μπορούν να γίνουν πράξη από τον κύριό τους. Αυτό, όμως, λίγοι μπορούν και ακόμη πιο λίγοι θέλουν να το κατανοήσουν…»

ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΓΙΑΡΕΝΗΣΟ Ευγένιος Γιαρένης θα παρουσιάσει το βιβλίο του “ΚΑΤΑΝΟΩΝΤΑΣ ΤΟ ΤΑΟ ΤΕ ΤΣΙΝΓΚ ΤΟΥ ΛΑΟ ΤΣΕ” αυτήν την Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2015 στις 7:00 το απόγευμα, στο Public Συντάγματος (αίθουσα εκδηλώσεων, 5ος όροφος), με την σύμπραξη εκλεκτών ομιλητών: Της εκδότριας-συγγραφέως κ. Ελένης Κεκροπούλου, του συγγραφέα κ. Ευσταθίου Λιακόπουλου και του ψυχιάτρου-ψυχοθεραπευτή κ. Ιωάννη Αυγουστάτου. Την μουσική επένδυση της εκδήλωσης θα επιμεληθούν οι σολίστ Ιωάννα Γιαρένη (πιάνο) και Δημήτρης Αργυρίου (σαξόφωνο).

Κοινοποίηση

Γραψτε ενα σχολιο