Καρδιά Περιβόλι

0

Την βρήκα στην λαϊκή παραμονές Αγίου Βαλεντίνου 2006. Ο «πατατάς» την είχε βάλει βιτρίνα πάνω σε ενα λόφο από πατάτες. Είχε ζωγραφίσει και το βέλος… Μόλις την είδα την ερωτεύτηκα! «Μπορώ να την πάρω;» τον ρώτησα. «Αααα πρώτα θέλω να την χαρίσω στην γυναίκα μου! Μετά αν θες, θα στην κρατήσω. Πέρνα την επόμενη εβδομάδα να την πάρεις».
Ματωμένη Καρδιά«Ματωμένη Καρδιά» 30x40cm. Φωτογραφία επικολημένη σε αλουμίνιο.

Κι έτσι ξεκίνησε το ταξίδι μιας ξεχωριστής πατάτας που η φύση την έπλασε σε καλοσχηματισμένη καρδιά. Κάθε Παρασκευή ακύρωνα οποιαδήποτε άλλη δουλειά και πήγαινα στην λαϊκη για να την βγάζω φωτογραφίες στους πάγκους της λαϊκης. Οι μανάβηδες σιγά σιγά έγιναν φίλοι μου. Με άφηναν να την βάζω στους πάγκους τους  και να κάνω συνθέσεις με τα φρούτα και τα λαχανικά τους. Πολλές φορές δεν πρωταγωνιστούσε η πατάτα αλλά τα σχήματα και τα χρώματα απο ανέπλιστες πηγές.
Iωνικός Δωρικός Ρυθμός«Πλάνη» 30x40cm .Φωτογραφία επικολημένη σε αλουμίνιο.
«Μια προσέγγιση ευθεία, με αισθήματα καμπύλα. Παράγει γεμάτο σχήμα και μια συνάντηση ιωνικού και δωρικού σώματος. Δεν μπορώ να αγνοήσω το δάκρυ-κουκούτσι.»
Σχόλιο από την συγγραφέα Μαρία Γιαγιάνου από το βιβλίο των επισκεπτών.
Ελξη«Έλξη» 25×40 cm. Φωτογραφία επικολημένη σε αλουμίνιο.
…και να που οι ερωτευμένοι του Κλιμτ γύρισαν την πλάτη τους ο ένας στον άλλο…
Σχόλιο από τον σκηνοθέτη Αλεσσάντρο Σπηλιωτόπουλου, από το βιβλίο των επισκεπτών.

Στην πορεία βρέθηκαν κι άλλες καρδούλες και ταξίδεψαν μαζί μου.
Paris mon amour - Μια καρδιά στα χέρια σου την έδωσα Σαντορίνη, Νάυπλιο, Σάμο με αποκορύφωμα το Παρίσι. Την έκρυψα στην βαλίτσα και ευχόμουν να μην την ανοίξουν. Κάτω από τον Πύργο του Άιφελ την φωτογράφισα και τα γαλλάκια έδειχναν «Οh une pomme de terre, une pomme de terre”.  (μια πατάτα!)

Χιλιάδες φωτογραφίες, χιλιάδες συνθέσεις με μια απλή μηχανούλα τσέπης μόλις 6 Megapixel. Η πρώτη έκθεση φωτογραφίας έγινε στις 6 με 30 Σεπτεμβρίου του 2007 στο Gallery Café στο Μοναστηράκι. Η αποδοχή ανέλπιστη! Τα περισσότερα έργα  πουλήθηκαν και έγιναν και ανατυπώσεις.
Καλότυχα«Καλότυχα» 30x40cm. Φωτογραφία επικολημένη σε αλουμίνιο. Ρεκόρ ανατυπώσεων, 14 φορές!

Δεύτερη έκθεση στο φουαγιέ του Θέατρου Κάτω από την Γέφυρα στον Νέο Φάληρο το 2008. Μετά από λίγο καιρό η τρίτη έκθεση παρουσιάστηκε στο πανέμορφο αρχοντικό της ΧΕΝ Νέου Φαλήρου. Η ημέρα των εγκαινίων μεταδόθηκε στις ειδήσεις της Νετ
Ηeart shaped potato - ΝΕΤΣυνέντευξη στην Αγγελική Χάϊνα. Η παρουσίαση στις ειδήσεις της Νετ 23.11.2008

heart shaped potato news
Και «σαλόνι» στον Ελεύθερο Τύπο με τίτλο «Η τέχνη πάει βόλτα στην λαϊκη» της Κωνσταντίνας Γαρνέλη. 5.11.2008
Και το 2009 έγινε η τελευταία έκθεση (προς το παρόν) στο ζεστό 41 Street Café στον Υμηττό.
Τιριτομπα«Τιριτόμπα» 1,00x 0,50 cm.

Σχόλια από το βιβλίο των επισκεπτών:
heart shaped potato
heart-shaped-potato4Σχόλιο από τον γνωστό μουσικοσυνθέτη Τάκη Φαραζή

Heart Shaped Potato
Με το ταξίδι της πατάτας ήθελα να δείξω την αγάπη μου προς την φύση και το χρώμα. Μας δίνεται απλόχερα αλλά δεν το παρατηρούμε, μας φαίνεται αυτονόητο. Ο θεός των μικρών πραγμάτων βρίσκεται εκεί, στην καθημερινότητα, στον ταπεινο πάγκο της λαϊκής, στα απλά ζαρζαβατικά που όμως ξεχειλίζουν χρώμα και ζωή!

Φωτογραφίες-Κείμενο: Τίνα Αλεξοπούλου

Αν κάποιος ενδιαφέρεται για επανεκτύπωση κάποιας φωτογραφίας μπορεί να επικοινωνήσει στο contact@lifebeat.gr

Κοινοποίηση

Γραψτε ενα σχολιο