«Μας Χωρίζει ο Πόλεμος» – Αφιέρωμα στο ΕΠΟΣ του ’40

0

Η Σχολή Χορού Χοροακτις παρουσιάζει τη Μουσικοχορευτική Παράσταση «Μας Χωρίζει ο Πόλεμος» (Αφιέρωμα στο ΕΠΟΣ του ’40) στο θέατρο Ελυζέ την Κυριακή 23 Οκτωβρίου και ώρα 8 μ.μ. – ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

Η παράσταση αποτελείται από τρεις πράξεις: α) ΓΕΡΜΑΝΙΑ 1932, β) ΓΑΛΛΙΑ (ΠΑΡΙΣΙ) 1940, γ) ΕΛΛΑΔΑ 1940.
Σκηνοθεσία / Χορογραφία: Αλίκη Μαυροειδή.
Μουσική Επιμέλεια: Αλίκη Μαυροειδή, Στέφανος Ποθουλάκης.
Μαέστρος – Πιάνο: Σταματία Χωρεψιμά.
Τραγούδι: Μάριος Τσόλιας, Ηρώ Διακάκη.
Χορευτές: 25 μέλη της Ομάδας Χορού «Χοροακτίς».
Μακιγιάζ: Ελεάννα Σερεμέτη.
Τεχνική Επιμέλεια: Μίνως Κωστάκης.

"Μας Χωρίζει ο Πόλεμος" - Αφιέρωμα στο ΕΠΟΣ του '40
Η Σχολή Χορού ΧΟΡΟΑΚΤΙΣ / Α.ΚΩΣΤΑΚΗ – Α ΜΑΥΡΟΕΙΔΗ συμπληρώνει 42 χρόνια λειτουργίας. Ιδρύθηκε από την Καθηγήτρια χορού, κάτοχο κρατικού πτυχίου Ανωτέρας Σχολής Χορού Μοριάνοβα και Χορεύτρια της Λυρικής Σκηνής, Σάσα Κωστάκη, το 1974. Από τότε και μέχρι σήμερα η Σχολή ειδικεύεται στη σωστή εκμάθηση του χορού.

Η Αλίκη Μαυροειδή, μαθήτρια και σήμερα πλέον συνέταιρος της κ. Σάσας Κωστάκη, είναι κάτοχος κρατικού πτυχίου Ανωτέρας Σχολής Χορού Γρηγοριάδου αλλά και επαγγελματικών διπλωμάτων της Γερμανικής Σχολής FITNESS IFA με MASTER χορογραφίας και του International Dance Teachers Association (IDTA) και INSTRUCTOR PILATES. Φοίτησε στο θεατρικό εργαστήρι του Σ.Τσόγκα. Είναι επίσης πτυχιούχος τμήματος Πολιτικών Επιστημών της Νομικής Αθηνών.

"Μας Χωρίζει ο Πόλεμος" - Αφιέρωμα στο ΕΠΟΣ του '40
Η ομάδα επίδειξης της Σχολής, “ΧΟΡΟΑΚΤΙΣ”:
Έχει συμμετάσχει και συνεχίζει να συμμετέχει με μεγάλη επιτυχία: Σε συναυλίες της Συνθέτριας – Σολίστ Ακορντεόν Ζωής Τηγανούρια στο Half Note Jazz Club, στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής, στο Θέατρο Badminton, στο Βεάκειο Θέατρο, στο Πολιτιστικό Φεστιβάλ του Μουσείου Μπουμπουλίνας, στο Ίδρυμα Ευγενίδου “GALA DINNER 91 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ”, στο Ardas Festival 2015, στο Koroni Arts Festival 2015, στο Νομισματικό Μουσείο και σ’ άλλες εκδηλώσεις σε Πολιτιστικούς Χώρους και Θέατρα.
Έχει συνεργασθεί με το Μουσικό – Ενορχηστρωτή Δαυίδ Ναχμία στο Μέγαρο Μουσικής (Αφιερώματα στους Μιχάλη Σουγιούλ και Κώστα Γιαννίδη). Επίσης έχει συνεργασθεί με το Μουσικοσυνθέτη – τραγουδιστή Νικόλα Αδέσποτο και τη τραγουδίστρια – Jazz Performer Τίνα Αλεξοπούλου.

"Μας Χωρίζει ο Πόλεμος" - Αφιέρωμα στο ΕΠΟΣ του '40
Παρουσίασε χορευτικές παραστάσεις και έργα: Στο Φεστιβάλ Τέχνης: “Η Σωτηρία Της Ψυχής” (στο Life & Art), στο “Φεστιβάλ Τέχνη και Τρέλα” που διοργάνωσε η Ε.Μ.Π.Ε. και ο Δήμος της Αθήνας, στο “62ο Συνέδριο Αισθητικής , Υγείας και Ομορφιάς “, στην εκδήλωση των atenistas “Μεσοπόλεμος στην Αθήνα” στο θέατρο REX κ.α. σε πολλά θέατρα της Αθήνας.
Τέλος, η Σχολή οργάνωσε και οργανώνει σεμινάρια χορών εντός Αθηνών (ξενοδοχείο “DIVANI CARAVEL”) και στην Περιφέρεια (Σπάρτη, Τρίπολη και Γύθειο).

Η Σχολή προσφέρει ποικιλία μαθημάτων από άρτια καταρτισμένους καθηγητές δίνοντας στο μαθητή ολοκληρωμένη εκμάθηση για τη μετέπειτα επαγγελματική ή ερασιτεχνική του ενασχόληση με καθένα από τα παρακάτω είδη χορού: . Κλασσικός χορός (Ρώσσικο Σύστημα VAGANOVA) Τμήματα Νηπίων, Αρχαρίων, Προχωρημένων, Ενηλίκων. . Barre a Terre . Σύγχρονος χορός ( Σύστημα: L.HORTON – J.LΙMON ) . Modern Jazz . Tango Argentino . Latin (Cuban – PuertoRican – IDTA) . Street Dance . Pilates . Yoga . Zumba . Ιστορικοί χοροί . Ευρωπαϊκοί χοροί . Swing ( Balboa, Ballswing, Lindy hop ) . Rock n’ Roll . Apache Dance

"Μας Χωρίζει ο Πόλεμος" - Αφιέρωμα στο ΕΠΟΣ του '40
Για περισσότερες πληροφορίες:
Σχολή Χορού Χοροακτις (Α. ΚΩΣΤΑΚΗ – Α. ΜΑΥΡΟΕΙΔΗ)
Ελ. Βενιζέλου 33 – Ζωγράφου – Τ.Κ. 15773
Τηλ. 210 7796492 – 6937150759
WEB : www.xoroaktis.gr
FACEBOOK : www.facebook.com/Choroaktis
YOUTUBE : Χοροακτίς

"Μας Χωρίζει ο Πόλεμος" - Αφιέρωμα στο ΕΠΟΣ του '40

Κοινοποίηση

Γραψτε ενα σχολιο