Στρατή Μυριβήλη – Ιστορίες από το «Πράσινο Βιβλίο»

0

Η ομάδα HomoLudensTheatre, σας παρουσιάζει την θεατρική διασκευή τριών διηγημάτων από το «Πράσινο Βιβλίο» του Στρατή Μυριβίλη.Για πρώτη φορά «Οι Γοργόνες», «Ο Δευκαλίων» και «Μια Μαχαιριά” μεταπηδούν από τις σελίδες του βιβλίου στη σκηνή του θεάτρου και προσκαλούν το κοινό σε μια πλούσια καλλιτεχνική εμπειρία που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Τρεις ανθρώπινες ιστορίες που διαπερνούν τον χρόνο, ζωντανεύουν μπρος στα μάτια μας και μιλούν κατευθείαν στην κάρδιά γεμίζοντάς μας με έμπνευση.

Στρατή Μυριβήλη Ιστορίες από το "Πράσινο Βιβλίο"
Η πνευματώδης γραφή του Μυριβήλη μας ταξιδεύει σε έναν κόσμο από εικόνες της Ελλάδας του ‘30, ενώ συγχρόνως μας συνεπαίρνει σε έναν δικό του κόσμο, άχρονο, γεμάτο «εξαίσιες φαντασίες και θαύματα» για να μας μιλήσει τελικά για τις διαχρονικές αγωνίες του ανθρώπου. Αφηγείται με κέφι κι έναν παιχνιδιάρικο αυτοσαρκασμό, ιστορίες για το πέρασμα του χρόνου, τις προσδοκίες, την ταυτότητα, την αποδοχή, την αγάπη.

Η θεατρική τους απόδοση σε αυτή την παράσταση των HomoLudens, διατηρεί τις ποιότητες της γραφής του συγγραφέα και την ίδια στιγμή αποτελεί ένα σύγχρονο θέαμα με αυθεντικό αποτύπωμα.

Στρατή Μυριβήλη Ιστορίες από το "Πράσινο Βιβλίο"
Ι
nfo Παράστασης:
Διασκευή / Σκηνοθεσία: Μαργαρίτα Αμαραντίδη
Παίζουν: Μαργαρίτα Αμαραντίδη, Εύα Ανδρονικίδου, Ευθύμης Γεωργόπουλος, Δημήτρης Μαμιός, Μυρτώ Ναούμ, Νίκος Ρουμπάκης, Διονύσης Σάββας
Σκηνικά / Κοστούμια: Μελίνα Αναλυτή
Βοηθός σκηνογράφου: Αναστασία Παντελοπούλου
Σχεδιασμός Φωτισμών: Βασίλης Κλωτσοτήρας
Mουσική Επιμέλεια: Μαργαρίτα Αμαραντίδη
Επιμέλεια Κίνησης: Αυγουστίνος Κούμουλος
Χορογραφίες: Άννα Βαρδαξόγλου
Φωτογραφίες: @alexjanero
Βίντεο: Μιχάλης Θεοφάνης
Διεύθυνση Παραγωγής: Εύα Ανδρονικίδου
Βοηθός Παραγωγής: Gerta Dyle
Γραφιστικός Σχεδιασμός: Γιώργος Αμαραντίδης

Η Ομάδα
Ο βασικός πυρήνας των ΗomoLudens (Μαργαρίτα Αμαραντίδη, Εύα Ανδρονικίδου και  Μελίνα Αναλυτή) συναντήθηκε τον Οκτώβρη του 2014 με αφορμή το έργο “Αυτά που επιστρέφει η θάλασσα” της Κολομβιανής Obeida Benavides, το οποίο επιλέχθηκε και παρουσιάστηκε στην Ανοιχτή Πλατφόρμα του Εθνικού Θεάτρου το Μάιο του 2015, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε πρωτότυπη μετάφραση. Αυτή υπήρξε και η πρώτη τους δουλειά.

Στρατή Μυριβήλη Ιστορίες από το "Πράσινο Βιβλίο"
Η ομάδα ενισχύθηκε σταδιακά από άτομα με διαφορετικές ιδιότητες και εμπειρία από διάφορους τομείς καλλιτεχνικής εκφρασης, καθώς επίσης προς όλα τα επίπεδα των αναγκών μιας θεατρικής παραγωγής.

Στρατή Μυριβήλη Ιστορίες από το "Πράσινο Βιβλίο"
Το όνομα της ομάδας είναι εμπνευσμένο από το ομώνυμο βιβλίο του Ολλανδού ιστορικού Johan Huizinga, που γράφτηκε το 1938, και κάνει λόγο για την σημαντικότητα του παίζειν στον πολιτισμό και την κοινωνία. Homo Ludens σημαίνει “ο παίζων άνθρωπος” και κατά κάποιον τρόπο υποδεικνύει την καλλιτεχνική της προσέγγιση και έκφραση. Ο άνθρωπος που παίζει είναι ένα ζωντανό ον: δημιουργεί το πλαίσιο, τις συνθήκες και τους όρους του παιχνιδιού του, αλλά συγχρόνως επενδύει στην οργανικότητά του και το απροσδόκητο.

Στρατή Μυριβήλη Ιστορίες από το "Πράσινο Βιβλίο"

Στρατή Μυριβήλη Ιστορίες από το "Πράσινο Βιβλίο"

Από τις 11/2/ 2016 κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στις 21:00 στο ΠΟΛΗ Θέατρο, Φωκαίας 4 & Αριστοτέλους 87 Πλατεία Βικτωρίας (δίπλα στον ηλεκτρικό σταθμό) Κρατήσεις: 211 18 28 900

 

Κοινοποίηση

Γραψτε ενα σχολιο