Σεμινάριο Αρωματοθεραπείας στο Κολλέγιο Αθηνών από την Χριστίνα Σαμπατάκου

0

Την Πέμπτη 13.10.2016 θα ξεκινήσει σεμινάριο – πρακτικό εργαστήριο με θέμα:  «Αιθέρια έλαια. Ιδιότητες και εφαρμογή στην δημιουργία φυτικών καλλυντικών», στο κολλέγιο Αθηνών στο τμήμα επιμόρφωσης ενηλίκων

Εισηγήτρια του σεμιναρίου θα είναι η συνεργάτιδα του Lifebeat.gr και αναγνωρισμένη Αρωματοθεραπεύτρια Χριστίνα Σαμπατάκου.

Το εργαστήριο θα διαρκέσει έξι εβδομάδες και οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη 19:00 – 21:00 μ.μ.

Πρόκειται για ένα πρακτικό εργαστήριο δημιουργίας φυτικών σκευασμάτων και καλλυντικών.  Μαθαίνοντας τις κύριες ιδιότητες 12 αιθέριων ελαίων και ελαίων βάσης καθώς και βασικών συστατικών των καλλυντικών, θα δημιουργήσετε προϊόντα  από λοσιόν καθαρισμού μέχρι κρέμες προσώπου, προϊόντα για το σώμα και τα μαλλιά που θα ανταποκρίνονται στις δικές σας εξατομικευμένες ανάγκες.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Κάθε συνάντηση θα χωρίζεται σε δυο μέρη, ένα θεωρητικό όπου θα αναφερόμαστε στις ιδιότητες, αντενδείξεις, συνδυασμούς αιθέριων ελαίων και φυτικών συστατικών και στο πρακτικό κομμάτι της δημιουργίας των προϊόντων.
Η ιδιαιτερότητα βρίσκεται στην εμπειρική διάσταση  του εργαστηρίου  όπου δεν θα γίνεται μόνο θεωρητική αναφορά  στα συστατικά, αλλά οι συμμετέχοντες θα τα δοκιμάσουν με όλες τις αισθήσεις τους και θα μάθουν να τα συνδυάζουν και να χρησιμοποιούν με άξονα τις δική τους επιλογή.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Στο  τελικό κόστος του μαθήματος περιλαμβάνονται όλα τα υλικά και δεν θα ζητηθεί τίποτε επιπλέον από τους συμμετέχοντες.

Το μάθημα απευθύνεται σε όλους όσοι  ενδιαφέρονται για τα αιθέρια έλαια, την αρωματοθεραπεία και αγαπάνε την χειροποίητη δημιουργία.
Απευθύνεται επίσης, σε επαγγελματίες όπως φαρμακοποιούς, αισθητικούς, φυσιοθεραπευτές, εναλλακτικούς θεραπευτές, οι οποίοι επιθυμούν να εμβαθύνουν στα αιθέρια έλαια, τα έλαια βάσης και ενδιαφέρονται να μάθουν να φτιάχνουν βασικά προϊόντα μόνοι τους, όπως κρέμες μασάζ, λάδια, κηραλοιφές κτλ.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Για παραπάνω πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την γραμματεία του τμήματος και να δηλώσετε συμμετοχή στα τηλέφωνα: 2106748160, 2106748153

http://www.haef.gr/AdultPrograms/Courses/Lesson?les=63

Η πρώτη συνάντηση είναι ανοιχτή και έχει ελεύθερη συμμετοχή ώστε να αποφασίσετε αν ανταποκρίνεται στα ενδιαφέροντα σας και να γνωρίσετε από κοντά την Χριστίνα.  Χρειάζεται όμως να κλείσετε θέση.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝΗ Χριστίνα Σαμπατάκου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Σπούδασε Κοινωνική Ανθρωπολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολιτιστική Διαχείριση στο Τμήμα Ε.Μ.Π. Από το 2010 ασχολείται συστηματικά με την Αρωματοθεραπεία. Σπούδασε Αρωματοθεραπεία και τεχνικές μασάζ(μασάζ με αιθέρια έλαια,  αισθητική αρωματοθεραπεία προσώπου και σώματος) στο Natural Health Science και στην Ακαδημία Κινέζικης Ιατρικής. Παρακολούθησε μια σειρά σεμιναρίων με ειδίκευση στην ασφαλή χρήση των αιθερίων ελαίων, κυρίως στην κοσμετολογία καθώς και κύκλους σεμιναρίων στο Τμήμα Φαρμακευτικής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου για τις ιδιότητες των φαρμακευτικών Φυτών και την εφαρμογή τους στα καλλυντικά.
Εργάστηκε ως αρωματοθεραπεύτρια και συνεργάστηκε με την εταιρεία Eve Taylor καθώς και στην εταιρεία Κορρες. Το κύριο ενδιαφέρον της επικεντρώνεται στην αισθητική αρωματοθεραπεία και στην παρασκευή φυτικών σκευασμάτων. Από τον Σεπτέμβριο εργάζεται στην εταιρεία Apivita. Παράλληλα διοργανώνει σεμινάρια δημιουργίας φυτικών καλλυντικών και αρθρογραφεί στο πολιτιστικό μαγκαζίνο www.lifebeat.gr

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

 

Κοινοποίηση

Γραψτε ενα σχολιο