Σεμινάριο Κινηματογράφου

0

Διάρκεια: 8 εβδομαδιαίες συναντήσεις (σύνολο 16 ώρες)

Έναρξη μαθημάτων: Φεβρουάριος 2016

Πληροφορίες/ Συμμετοχή :
E.D.U STANDARDS (Κε.Δι.Βι.Μ), Απόλλωνος 5, Σύνταγμα, τηλ. 21121 54573, 6983094402.

Εισαγωγή σε πτυχές της κινηματογραφικής τέχνης μέσα από:

Θεωρία και Πράξη ανάλυσης κινηματογράφου και σκηνοθεσίας για ενήλικες

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΠροβολές αποσπασμάτων ταινιών αναλύοντας : την ιστορία του κινηματογράφου, τα είδη, το θεωρητικό μοντάζ και τα στάδια παραγωγής.

Δημιουργικές ομαδικές και ατομικές ασκήσεις –σεναριακής γραφής /κινηματογραφικής αφήγησης.

Πρακτικό εργαστήρι σκηνοθεσίας – χρήση ψηφιακής κάμερας και ολοκληρωμένη ασκήση σκηνοθεσίας .

Το σύνολο των μαθημάτων διερευνά σε ευρύ φάσμα τα συστατικά του κινηματογράφου και της έννοιας της οπτικής επικοινωνίας, θα αποκτηθεί γνώση πάνω στο εξειδικευμένο λεξιλόγιο της βιομηχανίας του κινηματογράφου και ανάλυση ειδικοτήτων.

Το σεμινάριο διδάσκει η Ελπίδα Παναγιωτίδου ( Σκηνοθέτις / Casting Director) .

Στο πρακτικό σκέλος του σεμιναρίου ο Νίκος Καλλαράς (Σκηνοθέτης).

Οι συμμετέχοντες με την ολοκλήρωση των μαθημάτων θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης από το E.D.U Standards ( Κέντρο Δια Βίου Μάθησης) .

Τα εβδομαδιαία μαθήματα (2 ωρών) αποτελούνται από :

1) Σύντομη αναφορά στην ιστορία του κινηματογράφου.

2) Κινηματογραφικά είδη και κινήματα.

3) Βασικές αρχές γραφής σεναρίου.

4) Μέθοδοι γραφής και αφηγηματικές τεχνικές.

5) Χρήση ψηφιακής κάμερας και Βασικές Αρχές σκηνοθεσίας.

6) Τεχνικές κινηματογράφισης.

7) Θεωρία Μοντάζ.

8) Ειδικότητες και ο ρόλος τους στην υλοποίηση ταινιών.

Βιογραφικό Εισηγήτριας:
Η Ελπίδα Παναγιωτίδου είναι απόφοιτος του πτυχιακού τμήματος Κινηματογραφικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Sheffield Hallam της Αγγλίας και του Μεταπτυχιακού Διπλώματος PgDip. in Screen Arts (Τέχνες Οθόνης) του Northern Media School με ειδίκευση Σκηνοθέτις / Σεναριογράφος. Eργάστηκε για ένα έτος στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα EASE του Warwick University, Coventry. Έχει σκηνοθετήσει 2 ταινίες μικρού μήκους ‘Tango in the Mirror’ , ‘Goldfish’ και πληθώρα διαφημιστικών Fillers (Sports Cafe – Nestle, Art Athina). Έχει εργαστεί ως Βοηθός Σκηνοθέτη, Μοντέρ και Υπεύθυνη παραγωγής στον κινηματογράφο (μικρού & μεγάλου μήκους ταινίες), ντοκιμαντέρ και στη διαφήμιση . Ως project manager στο χορηγικό πρόγραμμα της Coca Cola “Coke on Air” κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων 2004 . Εξασκεί το επάγγελμα της Casting Director σε πληθώρα διαφημιστικών σποτ . Συνεργάστηκε με τις περισσότερες εταιρείες παραγωγής διαφημιστικών και κινηματογραφικών ταινιών. Για τα έτη 2006-2010 αποτελούσε συν-ιδιοκτήτρια της εταιρίας Casting Service Persona. Τα τελευταία χρόνια διδάσκει κινηματογράφο σε παιδιά,εφήβους και ενήλικες και αρθρογραφεί .Tο σενάριο μικρού μήκους « Σσσς » ( συν-σεναριογραφή με Τίνα Σιδέρη) έλαβε έπαινο από την Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδας και πλέον βρίσκεται στο στάδιο παραγωγής.

Κοινοποίηση

Γραψτε ενα σχολιο