Το Μετά

0

των Γιάννη Διακονικόλα & Ειρήνης Κυδωνάκη Ένα Ψυχολογικό δράμα σε σκηνοθεσία Μάνου Αντωνίου Πρεμιέρα Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016, στις 19.00

Το έργο
Η Αλίκη, ένα 17χρονο κορίτσι, ζει μια όμορφη ζωή, μέχρι τη στιγμή που σκοτώνεται σε τροχαίο. Η ψυχή της μεταφέρεται σε ένα άγνωστο μέρος. Εκεί συναντά έναν κύριο, ο οποίος της συστήνεται ως Θεός. Της λέει πως βρίσκεται στο… Χάος και ότι μπορεί να εκπληρώσει μια τελευταία της επιθυμία. Εκείνη ζητά να δει για τελευταία φορά τους δικούς της, τους οποίους αγαπούσε πάρα πολύ. Ο Θεός της δίνει 48 ώρες και τότε η Αλίκη κατεβαίνει στη γη ως πνεύμα. Όσο βρίσκεται εκεί ανακαλύπτει κρυμμένα μυστικά της οικογένειάς της και συνειδητοποιεί ότι τίποτα δεν ήταν όπως νόμιζε. Όσο περνάνε οι ώρες μαθαίνει ακόμα περισσότερα πράγματα που τη διαλύουν. Απελπισμένη και μη μπορώντας να αντέξει κι άλλα ψέματα ζητάει να επιστρέψει στο… Χάος, μόνο που ο χρόνος της πάνω στη γη δεν έχει τελειώσει ακόμα.

Σημείωμα σκηνοθέτη
Το έργο του Γιάννη Διακονικόλα και της Ειρήνης Κυδωνάκη, είναι ένα ψυχολογικό δράμα. Ένα παιχνίδι ανάμεσα στο μεταφυσικό και το ρεαλιστικό από τη νεανική οπτική γωνιά των δύο συγγραφέων – ηθοποιών. Η σκηνοθετική γραμμή είναι ένα κράμα θεάτρου – κινηματογράφου. Πολλές εικόνες εναλλάσσονται μεταξύ τους με γρήγορο ρυθμό, σαν μια ξεχωριστή υπόθεση με κοινή συνισταμένη δύο μεταφυσικές παρουσίες. Το έργο έχει πολλά δραματικά και κωμικά στοιχεία και ένα βαθύτερο νόημα ότι «στους ανθρώπους τίποτα δεν είναι πολλές φορές όπως δείχνει». Η συνεργασία μου με τους ηθοποιούς ήταν ξεχωριστή. Όλοι έδειξαν ζήλο, πάθος και αγάπη γι’ αυτό που υπηρετούν. Έγινε ένα ωραίο πάντρεμα των έξι νέων ηθοποιών με τον πιο παλιό και έμπειρο Ηλία Πετροπουλέα. Πιστεύω ότι το αποτέλεσμα θα τους δικαιώσει.

Συντελεστές
Κείμενο: Γιάννης Διακονικόλας & Ειρήνη Κυδωνάκη
Σκηνοθεσία: Μάνος Αντωνίου
Α’ Βοηθός Σκηνοθέτη: Δήμητρα Μπουρνελέ
Β’ Βοηθός Σκηνοθέτη: Γιάννης Διακονικόλας
Μουσική Επιμέλεια: Ειρήνη Κυδωνάκη
Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Βαμβακούσης

Ερμηνεύουν:
Μαίρη Δεντοπούλου
Γιάννης Διακονικόλας
Λουίζα Καλλία
Σάκης Καρκαφίρης
Ειρήνη Κυδωνάκη
Δήμητρα Μπουρνελέ
και ο Ηλίας Πετροπουλέας

Παραστάσεις: κάθε Σάββατο στις 19:00
Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 10 ευρώ / Φοιτητικό/Ανέργων: 7 ευρώ
Τηλέφωνο κρατήσεων (L.A Theater) :  210 5789337
Προπώληση εισιτηρίων:  Viva.gr

L.A. (Life n’ Art) Theater
Κωνσταντινουπόλεως 82, Γκάζι (Μετρό Κεραμεικός)
Email: info@latheater.gr – url: www.latheater.gr

Κοινοποίηση

Γραψτε ενα σχολιο